Daarbij is het noodzakelijk dat politici een goed begrip hebben van wat er reilt en zeilt in de financiële wereld. Dat begrip laat echter nogal eens te wensen over, zo blijkt. Bob Shiller verwijst daarbij naar het optreden van de Amerikaanse centrale bank na het uitbreken van de crisis.

De FED speelt voor brandweerman, maar de brand is moeilijker te blussen dan iedereen denkt. Shiller merkt op dat brandweerman spelen makkelijker is dan het voorkomen van de brand, wat niet bepaald een goed recept is voor het garanderen van een 'happy ending'.

Daarbij is het noodzakelijk dat politici een goed begrip hebben van wat er reilt en zeilt in de financiële wereld. Dat begrip laat echter nogal eens te wensen over, zo blijkt. Bob Shiller verwijst daarbij naar het optreden van de Amerikaanse centrale bank na het uitbreken van de crisis. De FED speelt voor brandweerman, maar de brand is moeilijker te blussen dan iedereen denkt. Shiller merkt op dat brandweerman spelen makkelijker is dan het voorkomen van de brand, wat niet bepaald een goed recept is voor het garanderen van een 'happy ending'.