Wall Street doet het met andere woorden uitstekend, terwijl Main Street achterop hinkt. Deze kloof is ontstaan als gevolg van een massief experiment wat monetaire stimulatie betreft, experiment dat werd opgezet door de Amerikaanse centrale bank in het kader van haar politiek van quantative easing.

De FED speelt volgens Tyler Durden van Zero Hedge een levensgevaarlijk spelletje met synthetisch geld. Er staat namelijk heel veel op spel, misschien zelfs meer dan de FED zelf beseft. De hoop dat de boom op Wall Street ook een gelijkaardige boom op Main Street zal veroorzaken, lijkt echter op los zand te berusten.

Wall Street doet het met andere woorden uitstekend, terwijl Main Street achterop hinkt. Deze kloof is ontstaan als gevolg van een massief experiment wat monetaire stimulatie betreft, experiment dat werd opgezet door de Amerikaanse centrale bank in het kader van haar politiek van quantative easing. De FED speelt volgens Tyler Durden van Zero Hedge een levensgevaarlijk spelletje met synthetisch geld. Er staat namelijk heel veel op spel, misschien zelfs meer dan de FED zelf beseft. De hoop dat de boom op Wall Street ook een gelijkaardige boom op Main Street zal veroorzaken, lijkt echter op los zand te berusten.