Bovendien gaf de reactie op de beurs van Wall Street te denken, ze herinnerde heel wat analisten aan het spreekwoord 'eerste gewin, kattengespin'. De beleggers moeten goed beseffen dat er in de komende maanden niet meer maar minder geld beschikbaar zal zijn voor het kopen van aandelen.

De FED sluit meer maatregelen 'op maat' niet uit wanneer dit nodig zou zijn, maar hield zich voor het overige op de vlakte. Eigenlijk was er sprake van slechts een kleine taper, de gouverneurs van de FED zijn duidelijk op de hoede om de financiële markten niet voor het hoofd te stoten.

Bovendien gaf de reactie op de beurs van Wall Street te denken, ze herinnerde heel wat analisten aan het spreekwoord 'eerste gewin, kattengespin'. De beleggers moeten goed beseffen dat er in de komende maanden niet meer maar minder geld beschikbaar zal zijn voor het kopen van aandelen. De FED sluit meer maatregelen 'op maat' niet uit wanneer dit nodig zou zijn, maar hield zich voor het overige op de vlakte. Eigenlijk was er sprake van slechts een kleine taper, de gouverneurs van de FED zijn duidelijk op de hoede om de financiële markten niet voor het hoofd te stoten.