Nobelprijswinnaar voor economie Joseph Stiglitz stelt vast dat de Federal Reserve gelooft dat ze de economie kan reanimeren, maar slaat daar de bal duidelijk mis. Het meeste geld dat in de economie wordt gepompt, gaat naar het buitenland.

Het is precies dit geld dat overal problemen veroorzaakt, onder andere doordat vanwege speculatie de situatie op een aantal markten volledig wordt scheefgetrokken.

Stiglitz, nu professor aan de Columbia University in New York en dat sinds 2001, vreest voor nieuwe vastgoedzeepbellen in een aantal landen. Stiglitz beklemtoont dat een appreciatie van de yuan het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans niet zal wegwerken.

Nobelprijswinnaar voor economie Joseph Stiglitz stelt vast dat de Federal Reserve gelooft dat ze de economie kan reanimeren, maar slaat daar de bal duidelijk mis. Het meeste geld dat in de economie wordt gepompt, gaat naar het buitenland. Het is precies dit geld dat overal problemen veroorzaakt, onder andere doordat vanwege speculatie de situatie op een aantal markten volledig wordt scheefgetrokken. Stiglitz, nu professor aan de Columbia University in New York en dat sinds 2001, vreest voor nieuwe vastgoedzeepbellen in een aantal landen. Stiglitz beklemtoont dat een appreciatie van de yuan het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans niet zal wegwerken.