Op de eerste plaats is er de rentebeslissing van de Federal Reserve Bank, die woensdag wordt verwacht na een meeting die twee dagen heeft geduurd.

In Europa worden de index van de aankoopmanagers bekendgemaakt, alsook de index die het business sentiment in Duitsland uitdrukt.

Stephane Deo, chef Europese economie bij UBS, is van mening dat de aandacht van de belegers vooral uit zal gaan naar de leading indicators in Europa. Die voorlopende indicatoren gaan moeten bevestigen dat de economie aan de beterhand is.

In de Verenigde Staten is de index van de U.S. leading indicators in augustus waarschijnlijk voor de vijfde maand op rij gestegen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg verwachten de analisten dat de Conference Board index met 0,70% is gestegen.

Donderdag worden in de Verenigde Staten de verkopen van de bestaande huizen bekendgemaakt, een dag later gevolgd door de cijfers over de verkopen van nieuwe huizen. In beide gevallen wordt op een stijging gerekend, wat er op zou wijzen dat de Amerikaanse vastgoedmarkt verder herstelt.

Op de eerste plaats is er de rentebeslissing van de Federal Reserve Bank, die woensdag wordt verwacht na een meeting die twee dagen heeft geduurd. In Europa worden de index van de aankoopmanagers bekendgemaakt, alsook de index die het business sentiment in Duitsland uitdrukt. Stephane Deo, chef Europese economie bij UBS, is van mening dat de aandacht van de belegers vooral uit zal gaan naar de leading indicators in Europa. Die voorlopende indicatoren gaan moeten bevestigen dat de economie aan de beterhand is. In de Verenigde Staten is de index van de U.S. leading indicators in augustus waarschijnlijk voor de vijfde maand op rij gestegen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg verwachten de analisten dat de Conference Board index met 0,70% is gestegen. Donderdag worden in de Verenigde Staten de verkopen van de bestaande huizen bekendgemaakt, een dag later gevolgd door de cijfers over de verkopen van nieuwe huizen. In beide gevallen wordt op een stijging gerekend, wat er op zou wijzen dat de Amerikaanse vastgoedmarkt verder herstelt.