Vroeger werd die richting bepaald door fundamentele factoren maar die zijn in de afgelopen jaren geleidelijk aan verdrongen door de eindeloze stroom geld die (vooral) de Amerikaanse centrale bank in het financieel systeem pompt. Gevolg: verwarring is alom troef.

De FED remt daardoor volgens Einhorn de economische groei af in plaats van die te stimuleren. Het is bijvoorbeeld helemaal niet duidelijk of de centrale bank nu al dan niet zal beginnen met taperen. Mogelijk zal de FED de controle over de hele zaak verliezen, een scenario waarin goud opnieuw kansen kan bieden.

Vroeger werd die richting bepaald door fundamentele factoren maar die zijn in de afgelopen jaren geleidelijk aan verdrongen door de eindeloze stroom geld die (vooral) de Amerikaanse centrale bank in het financieel systeem pompt. Gevolg: verwarring is alom troef. De FED remt daardoor volgens Einhorn de economische groei af in plaats van die te stimuleren. Het is bijvoorbeeld helemaal niet duidelijk of de centrale bank nu al dan niet zal beginnen met taperen. Mogelijk zal de FED de controle over de hele zaak verliezen, een scenario waarin goud opnieuw kansen kan bieden.