Met andere woorden: de Amerikaanse economie zal moeilijk uit de problemen raken. Roubini gaat er van uit dat de VS-economie voor een langere periode - 10 jaar of meer - in een periode van trage economische groei gaat belanden.

De Amerikaanse centrale bank heeft volgens Roubini alle kracht verloren om de economische opleving weer op gang te krijgen. De banken zitten op 1000 miljard dollar op overtollige reserves en durven die niet te gebruiken.

Roubini gelooft dat de groei van de VS-economie onder het niveau van 1% gaat blijven. De kans dat de VS-economie in een recessie is beland is volgens hem ruim 40%.

Met andere woorden: de Amerikaanse economie zal moeilijk uit de problemen raken. Roubini gaat er van uit dat de VS-economie voor een langere periode - 10 jaar of meer - in een periode van trage economische groei gaat belanden. De Amerikaanse centrale bank heeft volgens Roubini alle kracht verloren om de economische opleving weer op gang te krijgen. De banken zitten op 1000 miljard dollar op overtollige reserves en durven die niet te gebruiken. Roubini gelooft dat de groei van de VS-economie onder het niveau van 1% gaat blijven. De kans dat de VS-economie in een recessie is beland is volgens hem ruim 40%.