Hij is er daarom voorstander van dat de politiek van quantative easing tegen het einde van dit jaar zal afgebouwd worden. Daarmee waagt Plosser het om uitspraken te doen die FED-voorzitter Ben Bernanke voorlopig niet over zijn lippen krijgt, kwestie van de financiële markten niet te doen opschrikken.

Tyler Durden van Zero Hedge merkt op dat eindelijk iemand van de FED toegeeft dat ze verantwoordelijk is voor de zeepbellen die op de financiële markten zijn ontstaan en dat al sinds Alan Greenspan FED-president was. Volgens Durden is het echter te laat om de volgende zeepbel te voorkomen.

Hij is er daarom voorstander van dat de politiek van quantative easing tegen het einde van dit jaar zal afgebouwd worden. Daarmee waagt Plosser het om uitspraken te doen die FED-voorzitter Ben Bernanke voorlopig niet over zijn lippen krijgt, kwestie van de financiële markten niet te doen opschrikken. Tyler Durden van Zero Hedge merkt op dat eindelijk iemand van de FED toegeeft dat ze verantwoordelijk is voor de zeepbellen die op de financiële markten zijn ontstaan en dat al sinds Alan Greenspan FED-president was. Volgens Durden is het echter te laat om de volgende zeepbel te voorkomen.