Volgens El-Erian zal de FED daarom het geweer van schouder veranderen door de aandacht steeds meer te verplaatsen van de tapering naar de rentepolitiek. Bernanke zal er met name de klemtoon op blijven leggen dat de rente in de VS nog geruime tijd in de buurt van het nulpunt.

Na afloop van de laatste meeting van het FOMC werd geen enkele indicatie gegeven over een mogelijke datum waarop tapering van start kan gaan. Wel werd nogmaals benadrukt dat de rente op korte of middellange termijn niet zal worden opgetrokken.

Volgens El-Erian zal de FED daarom het geweer van schouder veranderen door de aandacht steeds meer te verplaatsen van de tapering naar de rentepolitiek. Bernanke zal er met name de klemtoon op blijven leggen dat de rente in de VS nog geruime tijd in de buurt van het nulpunt. Na afloop van de laatste meeting van het FOMC werd geen enkele indicatie gegeven over een mogelijke datum waarop tapering van start kan gaan. Wel werd nogmaals benadrukt dat de rente op korte of middellange termijn niet zal worden opgetrokken.