St. Louis Federal Reserve bank President James Bullard waarschuwde gisterenavond voor een Japans scenario in de Verenigde Staten. Bullard verwijst daarmee naar een periode van economische stagnatie, eventueel gekoppeld met deflatie.

Dat zou betekenen dat de prijzen gaan blijven dalen, dat de werkloosheid nog verder dreigt te lopen, dat de bedrijven nog minder gaan investeren enzovoort. De Amerikaanse economie zou zo in een vicieuze cirkel belanden waar maar moeilijk uit te ontsnappen valt.

De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten bedroeg in juni 9,50% en volgende week vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor juli bekendgemaakt. De verwachtingen daaromtrent zijn allesbehalve hooggespannen.

St. Louis Federal Reserve bank President James Bullard waarschuwde gisterenavond voor een Japans scenario in de Verenigde Staten. Bullard verwijst daarmee naar een periode van economische stagnatie, eventueel gekoppeld met deflatie. Dat zou betekenen dat de prijzen gaan blijven dalen, dat de werkloosheid nog verder dreigt te lopen, dat de bedrijven nog minder gaan investeren enzovoort. De Amerikaanse economie zou zo in een vicieuze cirkel belanden waar maar moeilijk uit te ontsnappen valt. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten bedroeg in juni 9,50% en volgende week vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor juli bekendgemaakt. De verwachtingen daaromtrent zijn allesbehalve hooggespannen.