Doet ze dat niet tijdig, dan dreigt er inflatie. Volgens Fisher is er zowel een snel als agressief optreden noodzakelijk zodra blijkt dat de Amerikaanse economie weer (vastere) vorm onder de voeten heeft.

Fisher heeft echter het volste vertrouwen in dat hij en zijn collega's snel de juiste beslissingen gaan nemen zodra de situatie dit vereist. Voorlopig is het vanwege de wankele situatie van de Amerikaanse economie nog te vroeg om al aan renteverhoging te denken.

Fisher geniet weliswaar de reputatie één van de sterkste inflatiebestrijders binnen de FED te zijn, maar de waarschuwing die hij afvuurde is al de tweede op enkele dagen tijd vanuit de centrale bank.

Vorige week vrijdag waarschuwde zijn collega Kevin Warsh al dat de FED niet mag aarzelen om de rente te verhogen wanneer de noodzaak daartoe zich opdringt. De centrale bank moet zelfs ageren alvorens de werkloosheid opnieuw normaliseert, aldus Warsh.

Algemeen wordt verwacht dat de FED de basisrente dit jaar en nog een stuk van volgend jaar ongewijzigd zal houden. Voorlopig blijft het een raadsel wanneer de rente gaat verhoogd worden.

Doet ze dat niet tijdig, dan dreigt er inflatie. Volgens Fisher is er zowel een snel als agressief optreden noodzakelijk zodra blijkt dat de Amerikaanse economie weer (vastere) vorm onder de voeten heeft. Fisher heeft echter het volste vertrouwen in dat hij en zijn collega's snel de juiste beslissingen gaan nemen zodra de situatie dit vereist. Voorlopig is het vanwege de wankele situatie van de Amerikaanse economie nog te vroeg om al aan renteverhoging te denken. Fisher geniet weliswaar de reputatie één van de sterkste inflatiebestrijders binnen de FED te zijn, maar de waarschuwing die hij afvuurde is al de tweede op enkele dagen tijd vanuit de centrale bank. Vorige week vrijdag waarschuwde zijn collega Kevin Warsh al dat de FED niet mag aarzelen om de rente te verhogen wanneer de noodzaak daartoe zich opdringt. De centrale bank moet zelfs ageren alvorens de werkloosheid opnieuw normaliseert, aldus Warsh. Algemeen wordt verwacht dat de FED de basisrente dit jaar en nog een stuk van volgend jaar ongewijzigd zal houden. Voorlopig blijft het een raadsel wanneer de rente gaat verhoogd worden.