Plosser merkt op dat er steeds vaker over zo'n maatregelen wordt gesproken, maar dat de economen zich laten leiden door de publicatie van enkele tegenvallende indicatoren.

Hij verwacht een verbetering van de indicatoren in de komende maanden, maar waarschuwde in één adem voor overdreven optimisme. Hij sloot niet uit dat de FED op een bepaald moment toch opnieuw tussenbeide zal moeten komen.

Het probleem is momenteel dat de gepubliceerde indicatoren van maand tot maand variëren, wat het moeilijk maakt om een duidelijke richting te herkennen. Mogelijk zal de mist binnen enkele maanden beginnen op te trekken, zodat we een duidelijker beeld krijgen.

Plosser merkt op dat er steeds vaker over zo'n maatregelen wordt gesproken, maar dat de economen zich laten leiden door de publicatie van enkele tegenvallende indicatoren. Hij verwacht een verbetering van de indicatoren in de komende maanden, maar waarschuwde in één adem voor overdreven optimisme. Hij sloot niet uit dat de FED op een bepaald moment toch opnieuw tussenbeide zal moeten komen. Het probleem is momenteel dat de gepubliceerde indicatoren van maand tot maand variëren, wat het moeilijk maakt om een duidelijke richting te herkennen. Mogelijk zal de mist binnen enkele maanden beginnen op te trekken, zodat we een duidelijker beeld krijgen.