In een speech in de Amerikaanse staat North Carolina zei Lacker dat het inflatiegevaar op korte termijn weliswaar niet moet overschat worden, maar dat waakzaamheid geboden blijft.

Op lange termijn dreigt de inflatie namelijk te exploderen, zeker wanneer de FED haar politiek van monetaire verruiming verder zet. Volgens het verslag van de laatste FED-meeting is de centrale bank zo'n ingreep aan het voorbereiden.

Lacker stelt dat het deflatiegevaar zich niet doorzet, zodat de FED zich daarover geen zorgen hoeft te maken. De president van de Richmond-FED heeft al vaker gewaarschuwd voor het inflatiegevaar, dat door zijn collega's meestal wordt onderschat.

In een speech in de Amerikaanse staat North Carolina zei Lacker dat het inflatiegevaar op korte termijn weliswaar niet moet overschat worden, maar dat waakzaamheid geboden blijft. Op lange termijn dreigt de inflatie namelijk te exploderen, zeker wanneer de FED haar politiek van monetaire verruiming verder zet. Volgens het verslag van de laatste FED-meeting is de centrale bank zo'n ingreep aan het voorbereiden. Lacker stelt dat het deflatiegevaar zich niet doorzet, zodat de FED zich daarover geen zorgen hoeft te maken. De president van de Richmond-FED heeft al vaker gewaarschuwd voor het inflatiegevaar, dat door zijn collega's meestal wordt onderschat.