De Amerikaanse centrale bank pompt elk uur 118 miljoen dollar in dat financieel system, een inspanning die ze nog lang wil volhouden.

Bedoeling is dat dit geld zijn weg naar de economie zal vinden. De koersen van de bankaandelen zijn trouwens geregen in anticipatie op de verwachting dat dit inderdaad zal lukken, maar de kredietmarkten vertellen in feite een heel ander (en minder positief) verhaal.

Uit de CCAR (of bank stress tests) bleek vorig jaar dat de bedrijven al dat goedkoop geld aan zich laten voorbijgaan en dit jaar zal het niet anders zijn. Uit de evolutie op de kredietmarkten blijkt dat deze helemaal niet geloven dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is.

De Amerikaanse centrale bank pompt elk uur 118 miljoen dollar in dat financieel system, een inspanning die ze nog lang wil volhouden. Bedoeling is dat dit geld zijn weg naar de economie zal vinden. De koersen van de bankaandelen zijn trouwens geregen in anticipatie op de verwachting dat dit inderdaad zal lukken, maar de kredietmarkten vertellen in feite een heel ander (en minder positief) verhaal. Uit de CCAR (of bank stress tests) bleek vorig jaar dat de bedrijven al dat goedkoop geld aan zich laten voorbijgaan en dit jaar zal het niet anders zijn. Uit de evolutie op de kredietmarkten blijkt dat deze helemaal niet geloven dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is.