Daarmee gaan grote faillissementen zoals die van Washington Mutual uitgesloten, maar zullen anderzijds woonkredieten in de VS duurder worden.

Wall Street is vandaag in het rood gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie verder zijn opgelopen. De beleggers zetten met andere woorden het Spaanse noodplan zonder veel omhaal bij het groot vuil.

Bij het slot van de handel stond de Dow Jones nog 1,24% in het, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq verliezen van respectievelijk 1,26% en 1,70% lieten optekenen.

Rendement op Amerikaanse staatsobligaties weer lager

Op de valutamarkten ging de koers van de euro weer lager, precies alsof het reddingsplan voor Spanje nooit heeft bestaan. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2486 dollar betaald of ruim minder dan het vorige slotniveau.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,60%, of weer iets goedkoper.

Olie flink goedkoper, goud iets duurder

Voor een troy ounce goud werd 1599,40 dollar betaald, wat neerkomt op een lichte stijging. Ruwe olie (US Crude) werd fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd uiteindelijk iets minder dan 81,50 dollar betaald.

Daarmee gaan grote faillissementen zoals die van Washington Mutual uitgesloten, maar zullen anderzijds woonkredieten in de VS duurder worden. Wall Street is vandaag in het rood gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie verder zijn opgelopen. De beleggers zetten met andere woorden het Spaanse noodplan zonder veel omhaal bij het groot vuil. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones nog 1,24% in het, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq verliezen van respectievelijk 1,26% en 1,70% lieten optekenen. Rendement op Amerikaanse staatsobligaties weer lager Op de valutamarkten ging de koers van de euro weer lager, precies alsof het reddingsplan voor Spanje nooit heeft bestaan. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2486 dollar betaald of ruim minder dan het vorige slotniveau. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,60%, of weer iets goedkoper. Olie flink goedkoper, goud iets duurder Voor een troy ounce goud werd 1599,40 dollar betaald, wat neerkomt op een lichte stijging. Ruwe olie (US Crude) werd fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd uiteindelijk iets minder dan 81,50 dollar betaald.