Volgens Gross is die aanpak verkeerd. De headinflatie, waarbij rekening wordt gehouden met de stijging van de prijzen voor voedsel en energie, is minstens zo belangrijk.

Die prijzen zijn namelijk minstens zo belangrijk voor de VS-economie als de kerninflatie. Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke is inderdaad op zijn hoede voor het gevaar verbonden aan de stijging van de olieprijzen.

Volgens Bernanke kunnen de huidige olieprijzen het BBP in de Verenigde Staten met een kwart tot een half procent naar omlaag duwen. Bernanke gelooft echter niet in de tweederonde-effecten van de inflatie, zoals bijvoorbeeld loonsverhogingen.

Volgens Gross is die aanpak verkeerd. De headinflatie, waarbij rekening wordt gehouden met de stijging van de prijzen voor voedsel en energie, is minstens zo belangrijk. Die prijzen zijn namelijk minstens zo belangrijk voor de VS-economie als de kerninflatie. Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke is inderdaad op zijn hoede voor het gevaar verbonden aan de stijging van de olieprijzen. Volgens Bernanke kunnen de huidige olieprijzen het BBP in de Verenigde Staten met een kwart tot een half procent naar omlaag duwen. Bernanke gelooft echter niet in de tweederonde-effecten van de inflatie, zoals bijvoorbeeld loonsverhogingen.