Daarnaast wordt ook aangegeven voldoende kapitaal op de balans te hebben maar dat men ook de problemen snel kan signaleren.

En dit alles heeft tot doel om het bankwezen veiliger te maken. Natuurlijk is dat in de basis een goed uitgangspunt.

Er is niemand die weer een situatie wil hebben zoals in 2008/2009. Stresstesten geven dus enige zekerheid aan de spaarders en beleggers in financiële instellingen.

Maar ook moet worden bedacht dat het "tests" zijn. Vorig jaar bijvoorbeeld slaagde Citigroup wel voor de stresstest. Het lijkt wat onaannemelijk dat toen de interne controles veel beter waren dan nu. Er lijkt dan ook een stukje willekeur in dit soort methodieken te komen.

Dat remt de banken in hun manier van werken. Simpel gesteld men wordt steeds angstiger om geld uit te gaan lenen ook al zou men dat wel kunnen.

Een dergelijke houding kan niet bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de economie.

Daarnaast wordt ook aangegeven voldoende kapitaal op de balans te hebben maar dat men ook de problemen snel kan signaleren. En dit alles heeft tot doel om het bankwezen veiliger te maken. Natuurlijk is dat in de basis een goed uitgangspunt. Er is niemand die weer een situatie wil hebben zoals in 2008/2009. Stresstesten geven dus enige zekerheid aan de spaarders en beleggers in financiële instellingen. Maar ook moet worden bedacht dat het "tests" zijn. Vorig jaar bijvoorbeeld slaagde Citigroup wel voor de stresstest. Het lijkt wat onaannemelijk dat toen de interne controles veel beter waren dan nu. Er lijkt dan ook een stukje willekeur in dit soort methodieken te komen. Dat remt de banken in hun manier van werken. Simpel gesteld men wordt steeds angstiger om geld uit te gaan lenen ook al zou men dat wel kunnen. Een dergelijke houding kan niet bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de economie.