Hatzius is van mening dat de ingreep krachtig genoeg moet zijn om de financiële markten te verruimen. De FED moet met andere woorden een voldoende groot bedrag aankondigen bij de publicatie van quantitative easing 2.

Het grote probleem waar de Verenigde Staten mee worstelen, blijft namelijk de werkloosheid. Die bevindt zich op een piek voor de afgelopen 26 jaar en die situatie is onhoudbaar.

Het gevaar bestaat bovendien dat de economische groei verder gaat vertragen. Die groei bedroeg nog 1,70% tijdens het tweede kwartaal, tegenover 3,70% tijdens het kwartaal voordien. De cijfers voor het derde kwartaal zijn nog niet bekend.

Hatzius is van mening dat de ingreep krachtig genoeg moet zijn om de financiële markten te verruimen. De FED moet met andere woorden een voldoende groot bedrag aankondigen bij de publicatie van quantitative easing 2. Het grote probleem waar de Verenigde Staten mee worstelen, blijft namelijk de werkloosheid. Die bevindt zich op een piek voor de afgelopen 26 jaar en die situatie is onhoudbaar. Het gevaar bestaat bovendien dat de economische groei verder gaat vertragen. Die groei bedroeg nog 1,70% tijdens het tweede kwartaal, tegenover 3,70% tijdens het kwartaal voordien. De cijfers voor het derde kwartaal zijn nog niet bekend.