Tot dusver is Jeffrey Lacker echter nooit au serieux genomen door de leden van het Open Market Committee van de FED. Het QE2 programma met een waarde van 600 miljard dollar wordt gewoon verder gezet.

Jeffrey Lacker wijst er echter dat de economie sinds het opstarten van het programma duidelijk is verbeterd. Daardoor is de noodzaak om nog meer obligaties terug te kopen weggevallen.

Volgens Lacker zijn zowel de consumentenbestedingen als de bedrijfsinvesteringen toegenomen, waardoor de groei van de Amerikaanse economie dit jaar dicht in de buurt van 4% zal uitkomen.

Tot dusver is Jeffrey Lacker echter nooit au serieux genomen door de leden van het Open Market Committee van de FED. Het QE2 programma met een waarde van 600 miljard dollar wordt gewoon verder gezet. Jeffrey Lacker wijst er echter dat de economie sinds het opstarten van het programma duidelijk is verbeterd. Daardoor is de noodzaak om nog meer obligaties terug te kopen weggevallen. Volgens Lacker zijn zowel de consumentenbestedingen als de bedrijfsinvesteringen toegenomen, waardoor de groei van de Amerikaanse economie dit jaar dicht in de buurt van 4% zal uitkomen.