Een basisrente die bijna nul bedraagt stimuleert de vorming van zeepbellen en houdt onefficiënte bedrijven op een kunstmatige manier in leven. FED-voorzitter Bernanke moet er volgens Rajan voor zorgen dat de basisrente niet langer negatief is.

Lage rente is geen free lunch, maar wordt door de beleggers wel als dusdanig beschouwd. Rajan, nu voorzitter van het Economic Development and Review Committee bij de OESO, is van mening dat de financiële markten het negatieve van de lage rente veel te optimistisch inschatten.

Rajan is niet de eerste de beste, want hij waarschuwde de Amerikaanse FED en de andere centrale bankiers al in 2003 dat de rente omhoog moest om een zeepbel op de financiële markten af te wenden.

Een basisrente die bijna nul bedraagt stimuleert de vorming van zeepbellen en houdt onefficiënte bedrijven op een kunstmatige manier in leven. FED-voorzitter Bernanke moet er volgens Rajan voor zorgen dat de basisrente niet langer negatief is. Lage rente is geen free lunch, maar wordt door de beleggers wel als dusdanig beschouwd. Rajan, nu voorzitter van het Economic Development and Review Committee bij de OESO, is van mening dat de financiële markten het negatieve van de lage rente veel te optimistisch inschatten. Rajan is niet de eerste de beste, want hij waarschuwde de Amerikaanse FED en de andere centrale bankiers al in 2003 dat de rente omhoog moest om een zeepbel op de financiële markten af te wenden.