Op het Ambrosetti Forum liet Lagarde weten dat de FED rekening moet houden met de groeilanden. Wanneer de situatie daar uit de hand loopt, kunnen de problemen snel naar de wereldeconomie overwaaien. Uiteindelijk kan dus iedereen het slachtoffer worden.

Uiteraard zijn de problemen waar de groeilanden mee worden geconfronteerd breder van aard. Niet alleen de FED maar ook het uitblijven van structurele hervormingen en protectionistische maatregelen hebben de problemen mee veroorzaakt. Lagarde raadt de FED niettemin aan om zeer voorzichtig te werk te gaan.

Op het Ambrosetti Forum liet Lagarde weten dat de FED rekening moet houden met de groeilanden. Wanneer de situatie daar uit de hand loopt, kunnen de problemen snel naar de wereldeconomie overwaaien. Uiteindelijk kan dus iedereen het slachtoffer worden. Uiteraard zijn de problemen waar de groeilanden mee worden geconfronteerd breder van aard. Niet alleen de FED maar ook het uitblijven van structurele hervormingen en protectionistische maatregelen hebben de problemen mee veroorzaakt. Lagarde raadt de FED niettemin aan om zeer voorzichtig te werk te gaan.