In het verleden was het altijd pas achteraf dat zeepbellen ook daadwerkelijk zeepbellen bleken te zijn. Inderdaad stijgen de prijzen op Wall Street, terwijl ook op de vastgoedmarkt de prijzen in een duidelijk opwaartse trend bewegen. Wanneer die stijging verder wordt gezet, kunnen er zeepbellen in de maak zijn.

Daarom is het belangrijk dat de Amerikaanse centrale bank bij de pinken blijft, de FED moet haar politiek van quantative easing langzaam maar zeker afbouwen. Maar als de FED weigert een vorm van taperen door te voeren, kunnen de gevolgen niet te onderschatten zijn.

In het verleden was het altijd pas achteraf dat zeepbellen ook daadwerkelijk zeepbellen bleken te zijn. Inderdaad stijgen de prijzen op Wall Street, terwijl ook op de vastgoedmarkt de prijzen in een duidelijk opwaartse trend bewegen. Wanneer die stijging verder wordt gezet, kunnen er zeepbellen in de maak zijn. Daarom is het belangrijk dat de Amerikaanse centrale bank bij de pinken blijft, de FED moet haar politiek van quantative easing langzaam maar zeker afbouwen. Maar als de FED weigert een vorm van taperen door te voeren, kunnen de gevolgen niet te onderschatten zijn.