De beurskoersen mogen dan positief hebben gereageerd op de politiek van monetaire verruiming, maar de centrale bank zal niettemin op een dunne koord moeten dansen. De FED moet hoe da nook de obligatiemarkt koest houden of het loopt fout met haar exit-politiek.

Als de rente in de Verenigde Staten begint te stijgen, dreigt de economie te worden verstikt en dan zijn alle gedane inspanningen voor niets. Een prijsval op de obligatiemarkt is dus een gegeven wat de centrale bank momenteel kan missen als kiespijn.

De beurskoersen mogen dan positief hebben gereageerd op de politiek van monetaire verruiming, maar de centrale bank zal niettemin op een dunne koord moeten dansen. De FED moet hoe da nook de obligatiemarkt koest houden of het loopt fout met haar exit-politiek. Als de rente in de Verenigde Staten begint te stijgen, dreigt de economie te worden verstikt en dan zijn alle gedane inspanningen voor niets. Een prijsval op de obligatiemarkt is dus een gegeven wat de centrale bank momenteel kan missen als kiespijn.