De FED moet een plan B achter de hand houden in de vorm van een sneller dan verwachte afbouw van de stimuleringsmaatregelen, want de obligatiemarkten zijn van mening dat de rentetarieven hoe dan ook zullen moeten stijgen. De obligatiekoersen moeten met andere woorden naar omlaag.

De FED hanteert al geruime tijd een nulrente en dat heeft de beurs geen windeieren gelegd. Maar ook de aandelenbeleggers begrijpen dat het zo niet verder kan en dat de Amerikaanse centrale bank op een of andere manier een uitweg uit de politiek van quantative easing moet zoeken.

De FED moet een plan B achter de hand houden in de vorm van een sneller dan verwachte afbouw van de stimuleringsmaatregelen, want de obligatiemarkten zijn van mening dat de rentetarieven hoe dan ook zullen moeten stijgen. De obligatiekoersen moeten met andere woorden naar omlaag. De FED hanteert al geruime tijd een nulrente en dat heeft de beurs geen windeieren gelegd. Maar ook de aandelenbeleggers begrijpen dat het zo niet verder kan en dat de Amerikaanse centrale bank op een of andere manier een uitweg uit de politiek van quantative easing moet zoeken.