De stroom kwartaalcijfers is in de Verenigde Staten stilaan over het hoogtepunt heen, zodat de focus van de beleggers wordt verlegd naar de macro-economische factoren. Deze week zijn er op de eerste plaats de meetings van zowel de FED als de Europese Centrale Bank.

De analisten sluiten niet uit dat de Amerikaanse centrale bank nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat aankondigen. Belangrijk worden ook de werkloosheidscijfers voor de maand juli, die volgende vrijdag worden bekendgemaakt.

Ook de grondstoffenmarkten worden in de gaten gehouden, waarbij onder andere de olieprijs kan doorstijgen. Maar ook andere grondstoffen zijn belangrijk.

Landbouwgrondstoffen blijven gevraagd

De landbouwgrondstoffen waren volgens Royal Bank of Scotland in goeden doen. Alleen bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) liet met een achteruitgang van 10,1 procent op weekbasis opnieuw het grootste verlies

optekenen.

FCOJ noteert nu aan de laagste prijs sinds 15 juni. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center is er momenteel geen dreiging van tropische cyclonen in de Atlantische oceaan die krachtig genoeg zijn om naar het binnenland van Florida op te

stomen.

Onrust over de kwaliteit van de Braziliaanse oogst (als gevolg van de regenval) stuwde de koffieprijs naar het hoogste peil in bijna vijf maanden. Koffie werd op weekbasis 1,4 procent duurder.

Ook de prijs van een pond suiker steeg met 5,2 procent naar het hoogste niveau in bijna 4 maanden. Aan de aanbodzijde hebben zowel India als Brazilië af te rekenen met problemen. De achterstand bij het laden van schepen in de havens van Brazilië is nog steeds niet weggewerkt.

De stroom kwartaalcijfers is in de Verenigde Staten stilaan over het hoogtepunt heen, zodat de focus van de beleggers wordt verlegd naar de macro-economische factoren. Deze week zijn er op de eerste plaats de meetings van zowel de FED als de Europese Centrale Bank. De analisten sluiten niet uit dat de Amerikaanse centrale bank nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat aankondigen. Belangrijk worden ook de werkloosheidscijfers voor de maand juli, die volgende vrijdag worden bekendgemaakt. Ook de grondstoffenmarkten worden in de gaten gehouden, waarbij onder andere de olieprijs kan doorstijgen. Maar ook andere grondstoffen zijn belangrijk.Landbouwgrondstoffen blijven gevraagd De landbouwgrondstoffen waren volgens Royal Bank of Scotland in goeden doen. Alleen bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) liet met een achteruitgang van 10,1 procent op weekbasis opnieuw het grootste verlies optekenen. FCOJ noteert nu aan de laagste prijs sinds 15 juni. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center is er momenteel geen dreiging van tropische cyclonen in de Atlantische oceaan die krachtig genoeg zijn om naar het binnenland van Florida op te stomen. Onrust over de kwaliteit van de Braziliaanse oogst (als gevolg van de regenval) stuwde de koffieprijs naar het hoogste peil in bijna vijf maanden. Koffie werd op weekbasis 1,4 procent duurder. Ook de prijs van een pond suiker steeg met 5,2 procent naar het hoogste niveau in bijna 4 maanden. Aan de aanbodzijde hebben zowel India als Brazilië af te rekenen met problemen. De achterstand bij het laden van schepen in de havens van Brazilië is nog steeds niet weggewerkt.