We zitten nu aan nog 45 miljard dollar er maand en aan het huidige tempo zal het op het einde van dit jaar gedaan zijn met taperen. Sommige economen zijn echter gehaast en dringen aan om het tempo waarin de steunmaatregelen afgebouwd worden nog te versnellen.

Dit scenario wordt door een woordvoerder van de Amerikaanse centrale bank echter tegengesproken. De FED mag niet over één nachtje ijs gaan, want zoniet dreigt de economie in de Verenigde Staten in snel tempo opnieuw achteruit te boeren. Bovendien zouden er grote spanningen kunnen ontstaan op de financiële markten.

We zitten nu aan nog 45 miljard dollar er maand en aan het huidige tempo zal het op het einde van dit jaar gedaan zijn met taperen. Sommige economen zijn echter gehaast en dringen aan om het tempo waarin de steunmaatregelen afgebouwd worden nog te versnellen. Dit scenario wordt door een woordvoerder van de Amerikaanse centrale bank echter tegengesproken. De FED mag niet over één nachtje ijs gaan, want zoniet dreigt de economie in de Verenigde Staten in snel tempo opnieuw achteruit te boeren. Bovendien zouden er grote spanningen kunnen ontstaan op de financiële markten.