De FED maakt zich voorlopig geen zorgen over de lage inflatie, aldus Jon Hilsenrath. De columnist van The Wall Street Journal is van mening dat we eerder over disinflatie kunnen spreken, wat neerkomt op een positieve maar niettemin dalende inflatiegraad.

Op jaarbasis zijn de consumentenprijzen met 1,70% gestegen en dat ligt niet zo ver onder de inflatiedoelstelling van 2% die de Amerikaanse centrale bank hanteert. Er moet bovendien rekening worden gehouden dat de prijzen voor voedsel en energie zijn gedaald.

De FED maakt zich voorlopig geen zorgen over de lage inflatie, aldus Jon Hilsenrath. De columnist van The Wall Street Journal is van mening dat we eerder over disinflatie kunnen spreken, wat neerkomt op een positieve maar niettemin dalende inflatiegraad. Op jaarbasis zijn de consumentenprijzen met 1,70% gestegen en dat ligt niet zo ver onder de inflatiedoelstelling van 2% die de Amerikaanse centrale bank hanteert. Er moet bovendien rekening worden gehouden dat de prijzen voor voedsel en energie zijn gedaald.