Bernanke heeft in zijn toespraak in Jackson Hole de bal bij de overheid neergelegd en president Obama heeft aanstaande donderdag de kans om tijdens een belangrijke toespraak voor het Congres nieuwe steunmaatregelen aan te kondigen.

Nieuwe middelen zal hij van het Congres niet krijgen, maar er zijn nog mogelijkheden die de zogenaamde Government Sponsored Enterprises (Fannie en Freddie) kunnen doen, zoals de regels voor herfinanciering verruimen.

De beurs zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers veel aandacht besteden aan de toespraak. Daarnaast wordt sterk gelet op wat de Fed gaat doen. Vlak voor de toespraak van Obama houdt Bernanke een toespraak voor de Minnesota Economic Club in Minneapolis.

Bernanke heeft in zijn toespraak in Jackson Hole de bal bij de overheid neergelegd en president Obama heeft aanstaande donderdag de kans om tijdens een belangrijke toespraak voor het Congres nieuwe steunmaatregelen aan te kondigen. Nieuwe middelen zal hij van het Congres niet krijgen, maar er zijn nog mogelijkheden die de zogenaamde Government Sponsored Enterprises (Fannie en Freddie) kunnen doen, zoals de regels voor herfinanciering verruimen. De beurs zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers veel aandacht besteden aan de toespraak. Daarnaast wordt sterk gelet op wat de Fed gaat doen. Vlak voor de toespraak van Obama houdt Bernanke een toespraak voor de Minnesota Economic Club in Minneapolis.