Nick Colas, chief investment strategist bij BNY ConvergEx, komt tot die conclusie op basis van het recent verleden. Die relatie tussen de beurs en de werkloosheid was er in het verleden overigens wel.

Ze verdween echter vanaf het dieptepunt op de beurzen dat in maart 2009 werd opgetekend. De Federal Reserve verlengde sindsdien haar balans met 2000 miljard dollar.

De werkloosheid steeg echter van 8,60% tot bijna 10% en is sindsdien op 9% of zelfs daarboven blijven hangen. Over dezelfde periode zijn de beurskoersen bijna in waarde verdubbeld.

Colas is dan ook van mening dat de correlatie tussen beiden alleen aan de downside werkt. Dat betekent dat er wel degelijk een relatie bestaat, maar alleen in de situatie van een dalende beurs en een oplopende werkloosheid.

Nick Colas, chief investment strategist bij BNY ConvergEx, komt tot die conclusie op basis van het recent verleden. Die relatie tussen de beurs en de werkloosheid was er in het verleden overigens wel. Ze verdween echter vanaf het dieptepunt op de beurzen dat in maart 2009 werd opgetekend. De Federal Reserve verlengde sindsdien haar balans met 2000 miljard dollar. De werkloosheid steeg echter van 8,60% tot bijna 10% en is sindsdien op 9% of zelfs daarboven blijven hangen. Over dezelfde periode zijn de beurskoersen bijna in waarde verdubbeld. Colas is dan ook van mening dat de correlatie tussen beiden alleen aan de downside werkt. Dat betekent dat er wel degelijk een relatie bestaat, maar alleen in de situatie van een dalende beurs en een oplopende werkloosheid.