Maar veel Amerikanen laten zich niet in de luren leggen, ze negeren de wil van de centrale bank straal en doen waar ze zelf zin in hebben. De FED krijgt de Amerikanen met andere woorden niet naar risicovolle beleggingen geleid op de manier zoals ze dat zou gewild hebben.

Dat blijkt uit het feit dat op spaarrekeningen, geldmarktfondsen en andere vastrentende waarden een totaalbedrag van 10.800 miljard dollar geparkeerd staat, ondanks de lage vergoeding die spaargeld oplevert. De verhalen over zeepbellen werken blijkbaar in zoverre afschrikkend, dat de man in de straat de beurs & co liever links laat liggen.

Maar veel Amerikanen laten zich niet in de luren leggen, ze negeren de wil van de centrale bank straal en doen waar ze zelf zin in hebben. De FED krijgt de Amerikanen met andere woorden niet naar risicovolle beleggingen geleid op de manier zoals ze dat zou gewild hebben. Dat blijkt uit het feit dat op spaarrekeningen, geldmarktfondsen en andere vastrentende waarden een totaalbedrag van 10.800 miljard dollar geparkeerd staat, ondanks de lage vergoeding die spaargeld oplevert. De verhalen over zeepbellen werken blijkbaar in zoverre afschrikkend, dat de man in de straat de beurs & co liever links laat liggen.