Drie van de tien centrale bankiers stemden echter tegen het noemen van deze 2013-termijn. Verder bevestigde de centrale bank dat het de vrijkomende middelen van de eerdere steunaankopen (rente en aflossingen) zal herbeleggen.

Daarmee geeft het de markten de zekerheid dat de komende jaren tegen lage renteniveaus geleend kan worden, wordt indirect de huizenmarkt gesteund en kan tegenwicht worden geboden aan een eventueel opwaarts rente-effect op langere termijn door de verlaging van de kredietbeoordeling.

Drie van de tien centrale bankiers stemden echter tegen het noemen van deze 2013-termijn. Verder bevestigde de centrale bank dat het de vrijkomende middelen van de eerdere steunaankopen (rente en aflossingen) zal herbeleggen. Daarmee geeft het de markten de zekerheid dat de komende jaren tegen lage renteniveaus geleend kan worden, wordt indirect de huizenmarkt gesteund en kan tegenwicht worden geboden aan een eventueel opwaarts rente-effect op langere termijn door de verlaging van de kredietbeoordeling.