Maar ook de gevolgen van de goudprijs werden in de dagen na de aankondiging van de nieuwe fase in het tapering-programma duidelijk. De goudprijs verloor een paar veren en viel terug richting 1300 dollar. De FED kan zowel de inflatie als de goudprijs de pas afsnijden, aldus Jeff Reeves van Marketwatch.

Door de rente te verhogen, zal de FED namelijk de inflatie een halt toeroepen. Goud voelt zich nu eenmaal opperbest in een inflatoire omgeving, zodat een stijging van de rente niet bepaald op applaus zou onthaald worden op de goudmarkt. Zo'n rentestijging werd door de FED in de eerste helft van volgend jaar in het vooruitzicht gesteld.

Maar ook de gevolgen van de goudprijs werden in de dagen na de aankondiging van de nieuwe fase in het tapering-programma duidelijk. De goudprijs verloor een paar veren en viel terug richting 1300 dollar. De FED kan zowel de inflatie als de goudprijs de pas afsnijden, aldus Jeff Reeves van Marketwatch. Door de rente te verhogen, zal de FED namelijk de inflatie een halt toeroepen. Goud voelt zich nu eenmaal opperbest in een inflatoire omgeving, zodat een stijging van de rente niet bepaald op applaus zou onthaald worden op de goudmarkt. Zo'n rentestijging werd door de FED in de eerste helft van volgend jaar in het vooruitzicht gesteld.