Volgens sommige waarnemers kan dat een hachelijke onderneming worden, waarbij de FED geen enkele fout mag maken om de beurzen, de valuta- en de obligatiemarkten niet onder druk te zetten. Maar hoe groot is het risico dat de FED misstappen zal maken?

Volgens Christine Lagarde, managing director van het Internationaal Monetair Fonds, kan de FED zonder grote bezwaren aan taperen denken. Het reduceren van de steunmaatregelen zit al grotendeels in de financiële markten verrekend, veel onheil kan er dus niet meer aangericht worden.

Volgens sommige waarnemers kan dat een hachelijke onderneming worden, waarbij de FED geen enkele fout mag maken om de beurzen, de valuta- en de obligatiemarkten niet onder druk te zetten. Maar hoe groot is het risico dat de FED misstappen zal maken? Volgens Christine Lagarde, managing director van het Internationaal Monetair Fonds, kan de FED zonder grote bezwaren aan taperen denken. Het reduceren van de steunmaatregelen zit al grotendeels in de financiële markten verrekend, veel onheil kan er dus niet meer aangericht worden.