De cijfers spreken in dat verband voor zichzelf. Volgens de officiële cijfers bedraagt de kloof tussen de potentiële en de effectieve BBP-groei 3,60% tot 5,60%.

Het is van de zware recessie van 1982 geleden dat deze kloof nog zo groot was. De Amerikaanse economie draait met andere woorden zwaar onder haar capaciteit.

BofA Merrill Lynch economist Ethan Harris hecht echter het meest belang aan de werkloosheidscijfers. De werkloosheidsgraad in de VS bedraagt momenteel 7,90%, waarbij voor een inflatieneutrale graad aan 6,30% mag worden gedacht. De FED kan zodoende worden gedwongen om quantative easing 4 aan te kondigen, aldus Harris.

De cijfers spreken in dat verband voor zichzelf. Volgens de officiële cijfers bedraagt de kloof tussen de potentiële en de effectieve BBP-groei 3,60% tot 5,60%. Het is van de zware recessie van 1982 geleden dat deze kloof nog zo groot was. De Amerikaanse economie draait met andere woorden zwaar onder haar capaciteit. BofA Merrill Lynch economist Ethan Harris hecht echter het meest belang aan de werkloosheidscijfers. De werkloosheidsgraad in de VS bedraagt momenteel 7,90%, waarbij voor een inflatieneutrale graad aan 6,30% mag worden gedacht. De FED kan zodoende worden gedwongen om quantative easing 4 aan te kondigen, aldus Harris.