Gisterenavond kwam de Fed bijeen en verwacht werd volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat monetaire verruiming verder zou worden doorgezet en dat Operation Twist zou worden vervangen door het 'ongesteriliseerd' opkopen van langlopende obligaties.

Dat gebeurde inderdaad, zodat uiteindelijk quantative easing een feit is. Van ongebreideld optimisme van de kant van de beleggers was er echter geen sprake, op de Amerikaanse beurzen gebeurde er per saldo weinig of niets.

Iedereen vraagt zich inmiddels af of het wel zo'n goed idee is om ongebreideld geld in monetair systeem te blijven pompen.

Gisterenavond kwam de Fed bijeen en verwacht werd volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat monetaire verruiming verder zou worden doorgezet en dat Operation Twist zou worden vervangen door het 'ongesteriliseerd' opkopen van langlopende obligaties. Dat gebeurde inderdaad, zodat uiteindelijk quantative easing een feit is. Van ongebreideld optimisme van de kant van de beleggers was er echter geen sprake, op de Amerikaanse beurzen gebeurde er per saldo weinig of niets. Iedereen vraagt zich inmiddels af of het wel zo'n goed idee is om ongebreideld geld in monetair systeem te blijven pompen.