Daarnaast is de verwachting dat de Federal Reserve voorzichtiger gaat worden wat de economische vooruitzichten betreft, wat een bijkomende reden zou zijn om de rente laag te houden.

De drie meeting van de FED dit jaar hebben steeds een verklaring opgeleverd waarin werd gesteld dat de economische groei aan snelheid won. Dat kan deze keer dus anders gaan worden.

Sinds de laatste Federal Open Market Committee meeting op 27-28 april is de Europese schuldencrisis geëscaleerd, met een daling van de beurskoersen en een hernieuwd gevoel van onzekerheid op de financiële markten tot gevolg.

Anderzijds is de verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt stilgevallen en is de inflatiedruk nog meer weggevallen. Beide indicatoren geven een duidelijk signaal dat de VS-economie weer aan het vertragen is.

Daarnaast is de verwachting dat de Federal Reserve voorzichtiger gaat worden wat de economische vooruitzichten betreft, wat een bijkomende reden zou zijn om de rente laag te houden. De drie meeting van de FED dit jaar hebben steeds een verklaring opgeleverd waarin werd gesteld dat de economische groei aan snelheid won. Dat kan deze keer dus anders gaan worden. Sinds de laatste Federal Open Market Committee meeting op 27-28 april is de Europese schuldencrisis geëscaleerd, met een daling van de beurskoersen en een hernieuwd gevoel van onzekerheid op de financiële markten tot gevolg. Anderzijds is de verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt stilgevallen en is de inflatiedruk nog meer weggevallen. Beide indicatoren geven een duidelijk signaal dat de VS-economie weer aan het vertragen is.