Maar volgens Richmond Fed President Jeffrey Lacker betekent dat geenszins dat de Amerikaanse centrale bank blind moet vliegen. De FED kan ondanks de shutdown taperen, hoewel de situatie er natuurlijk niet makkelijker op is geworden door het ontbreken van data.

Minneapolis Fed President Narayana Kocherlakota herhaalde afgelopen vrijdag nog dat de FED zal doen "whatever it takes" om de werkloosheid naar omlaag te krijgen. Dat betekent dat de FED indien dat nodig zou blijken haar tapering-plannen zal uitstellen tot de economie weer op haar pootjes staat.

Maar volgens Richmond Fed President Jeffrey Lacker betekent dat geenszins dat de Amerikaanse centrale bank blind moet vliegen. De FED kan ondanks de shutdown taperen, hoewel de situatie er natuurlijk niet makkelijker op is geworden door het ontbreken van data. Minneapolis Fed President Narayana Kocherlakota herhaalde afgelopen vrijdag nog dat de FED zal doen "whatever it takes" om de werkloosheid naar omlaag te krijgen. Dat betekent dat de FED indien dat nodig zou blijken haar tapering-plannen zal uitstellen tot de economie weer op haar pootjes staat.