Concreet wil dit zeggen dat de Amerikaanse centrale bank het tempo waaraan staatsobligaties worden ingekocht geleidelijk aan zal afbouwen. De FED kan daardoor echter sommige groeimarkten in vieze papieren brengen, want die profiteerden van het goedkope geld dat hun richting uitkwam.

Het wegvloeien van geld uit India kan de economische fundamentals van het land ondermijnen. Volgens Nomura kan elke depreciatie van de rupee met 10% tegenover de dollar er toe leiden dat het tekort op de lopende rekening met 0,40% doet stijgen. Bovendien zou de inflatie met 0,60 tot 0,80% stijgen.

Concreet wil dit zeggen dat de Amerikaanse centrale bank het tempo waaraan staatsobligaties worden ingekocht geleidelijk aan zal afbouwen. De FED kan daardoor echter sommige groeimarkten in vieze papieren brengen, want die profiteerden van het goedkope geld dat hun richting uitkwam. Het wegvloeien van geld uit India kan de economische fundamentals van het land ondermijnen. Volgens Nomura kan elke depreciatie van de rupee met 10% tegenover de dollar er toe leiden dat het tekort op de lopende rekening met 0,40% doet stijgen. Bovendien zou de inflatie met 0,60 tot 0,80% stijgen.