Bill Gross, fondsbeheerder bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat er minstens vier maanden op rij minstens gemiddeld 200.000 jobs moeten bijkomen alvorens de centrale bank haar basisrente kan verhogen.

In reactie op de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand maart steeg het rendement op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie tot een nieuwe piek voor de afgelopen 10 maanden.

De obligatiebeleggers houden er dus ook al rekening mee dat de Amerikaanse centrale bank voor het einde van dit jaar haar basisrente optrekt. Bovendien zit ook het einde van QE2 al in de obligatiekoersen verrekend.

Bill Gross, fondsbeheerder bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat er minstens vier maanden op rij minstens gemiddeld 200.000 jobs moeten bijkomen alvorens de centrale bank haar basisrente kan verhogen. In reactie op de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand maart steeg het rendement op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie tot een nieuwe piek voor de afgelopen 10 maanden. De obligatiebeleggers houden er dus ook al rekening mee dat de Amerikaanse centrale bank voor het einde van dit jaar haar basisrente optrekt. Bovendien zit ook het einde van QE2 al in de obligatiekoersen verrekend.