Maar anderzijds dit een positief punt kunnen worden voor de beurs van Wall Street, want het zou betekenen dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht herstelt. Vorige maand kwamen er buiten de landbouwsector 288.000 nieuwe jobs bij, waar de consensusverwachting maar 215.000 bedroeg.

Bovendien werd het gecombineerd geheel voor februari en maart samen met 36.000 opgetrokken. De werkloosheidsgraad daalde anderzijds fors van 6,70% in maart tot 6,30% in april. Het winterweer speelde geen doorslaggevende rol meer in het rapport voor de maand april, in tegenstelling met dat voor de vorige maanden.

Maar anderzijds dit een positief punt kunnen worden voor de beurs van Wall Street, want het zou betekenen dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht herstelt. Vorige maand kwamen er buiten de landbouwsector 288.000 nieuwe jobs bij, waar de consensusverwachting maar 215.000 bedroeg. Bovendien werd het gecombineerd geheel voor februari en maart samen met 36.000 opgetrokken. De werkloosheidsgraad daalde anderzijds fors van 6,70% in maart tot 6,30% in april. Het winterweer speelde geen doorslaggevende rol meer in het rapport voor de maand april, in tegenstelling met dat voor de vorige maanden.