Vincent Reinhart, de strateeg van de FED voor de monetaire politiek tussen 2001 en 2007, gelooft dat er een serieuze kans bestaat dat er na QE2 ook een QE3 gaat komen.

Reinhart, die nu werkzaam is bij het American Enterprise Institute in Washington, ziet de werkloosheid in de Verenigde Staten boven het niveau van 9% biljven, waardoor de FED weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan de rente hoog te houden.

Columbia University professor Charles Calomiris is het echter niet eens met Reinhart. Hij is van mening dat de FED gedwongen zal worden om de broeksriem aan te halen, met een eerste reeks bezuinigingen in de loop van 2011 tot gevolg.

Vincent Reinhart, de strateeg van de FED voor de monetaire politiek tussen 2001 en 2007, gelooft dat er een serieuze kans bestaat dat er na QE2 ook een QE3 gaat komen. Reinhart, die nu werkzaam is bij het American Enterprise Institute in Washington, ziet de werkloosheid in de Verenigde Staten boven het niveau van 9% biljven, waardoor de FED weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan de rente hoog te houden. Columbia University professor Charles Calomiris is het echter niet eens met Reinhart. Hij is van mening dat de FED gedwongen zal worden om de broeksriem aan te halen, met een eerste reeks bezuinigingen in de loop van 2011 tot gevolg.