Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank nogmaals voor een bedrag van 1000 miljard dollar aan overheidsobligaties zou inkopen. In een volgende fase kan dat bedrag zelfs worden opgetrokken tot 2500 miljard dollar.

Volgens een rapport in de Wall Street Journal zou de FED echter aan een bedrag denken dat kleiner is dan 1000 miljard dollar. Dat zou dan bijgestuurd kunnen worden naargelang van de omstandigheden dit vereisen.

Neil MacKinnon, global macro strategist bij VTB Capital, gelooft dat de Amerikaanse centrale bank inderdaad voor een meer voorzichtige aanpak kan gaan kiezen. Door te veel geld in het systeem te pompen, zou de speculatie weer kunnen toenemen.

Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank nogmaals voor een bedrag van 1000 miljard dollar aan overheidsobligaties zou inkopen. In een volgende fase kan dat bedrag zelfs worden opgetrokken tot 2500 miljard dollar. Volgens een rapport in de Wall Street Journal zou de FED echter aan een bedrag denken dat kleiner is dan 1000 miljard dollar. Dat zou dan bijgestuurd kunnen worden naargelang van de omstandigheden dit vereisen. Neil MacKinnon, global macro strategist bij VTB Capital, gelooft dat de Amerikaanse centrale bank inderdaad voor een meer voorzichtige aanpak kan gaan kiezen. Door te veel geld in het systeem te pompen, zou de speculatie weer kunnen toenemen.