Daar is nu verandering in gekomen, want Jeremy Siegel meent dat de FED op een vrij makkelijke manier een exit uit qe kan organiseren.

De professor aan de Wharton School of the University of Pennsylvania en auteur van het boek "Stocks for the Long Run" formuleerde zijn voorstel in de Financial Times.

De FED zou de reserveverplichtingen voor de banken moeten optrekken tot ongeveer 15%, waardoor alle overtollige reserves van de banken geabsorbeerd zouden kunnen worden.

Wanneer de economie zou aantrekken, zullen de banken de markt niet met geld overspoelen. In deze win-win strategie zouden alle overbodige liquiditeiten opgeslorpt worden.

Daar is nu verandering in gekomen, want Jeremy Siegel meent dat de FED op een vrij makkelijke manier een exit uit qe kan organiseren. De professor aan de Wharton School of the University of Pennsylvania en auteur van het boek "Stocks for the Long Run" formuleerde zijn voorstel in de Financial Times. De FED zou de reserveverplichtingen voor de banken moeten optrekken tot ongeveer 15%, waardoor alle overtollige reserves van de banken geabsorbeerd zouden kunnen worden. Wanneer de economie zou aantrekken, zullen de banken de markt niet met geld overspoelen. In deze win-win strategie zouden alle overbodige liquiditeiten opgeslorpt worden.