De vraag is alleen welke dat zullen zijn. Bill Gross, hoofdeconoom bij Pimco, is van mening dat die niet op de begroting gaan inwerken. De FED gaat kiezen voor de terugkeer naar een vorm van quantitative easing, door opnieuw Treasuries te kopen.

Bovendien zal de volatiliteit op de markt terugdringen door duidelijk te maken dat de basisrente nog geruime tijd op nul kan blijven staan.

De Amerikaanse centrale bank kocht al voor 300 miljard overheidsobligaties tussen maart 2009 en oktober 2009 en slaagde er zo in om de rente laag te houden.

Mogelijk gaat Bernanke bovendien suggereren dat de basisrente nog gedurende twee of drie jaar op nul kan blijven staan. Het grootste risico is dat Bernanke de basisrente toch met een kwart gaat verhogen en daardoor in een spiraal van een opwaarts bewegende rente belandt.

De vraag is alleen welke dat zullen zijn. Bill Gross, hoofdeconoom bij Pimco, is van mening dat die niet op de begroting gaan inwerken. De FED gaat kiezen voor de terugkeer naar een vorm van quantitative easing, door opnieuw Treasuries te kopen. Bovendien zal de volatiliteit op de markt terugdringen door duidelijk te maken dat de basisrente nog geruime tijd op nul kan blijven staan. De Amerikaanse centrale bank kocht al voor 300 miljard overheidsobligaties tussen maart 2009 en oktober 2009 en slaagde er zo in om de rente laag te houden. Mogelijk gaat Bernanke bovendien suggereren dat de basisrente nog gedurende twee of drie jaar op nul kan blijven staan. Het grootste risico is dat Bernanke de basisrente toch met een kwart gaat verhogen en daardoor in een spiraal van een opwaarts bewegende rente belandt.