De werkgelegenheidscijfers vielen afgelopen vrijdag namelijk tegen. Er werden 96.000 banen gecreëerd, terwijl gerekend was op 125.000.

De voorgaande maanden werden ook nog eens neerwaarts bijgesteld. De Fed zou aan de andere kant het besluit uit kunnen stellen om de verkiezingen niet te beïnvloeden en omdat de financiële markten de laatste tijd geen ondersteuning nodig lijken te hebben.

Economische data niet geruststellend

De economische data zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers over het algemeen niet geruststellend, terwijl het aantal

winstwaarschuwingen sterk toeneemt.

De opkomende markten kampen met een afzwakkende groei. Zo laat China een tegenvallende productie-, export- en importontwikkeling zien.

Landen als China, Japan en Brazilië willen de economie ondersteunen door te investeren in infrastructuur. De komende twee weken zullen zeven centrale banken van Aziatische landen bijeenkomen, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

De werkgelegenheidscijfers vielen afgelopen vrijdag namelijk tegen. Er werden 96.000 banen gecreëerd, terwijl gerekend was op 125.000. De voorgaande maanden werden ook nog eens neerwaarts bijgesteld. De Fed zou aan de andere kant het besluit uit kunnen stellen om de verkiezingen niet te beïnvloeden en omdat de financiële markten de laatste tijd geen ondersteuning nodig lijken te hebben.Economische data niet geruststellend De economische data zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers over het algemeen niet geruststellend, terwijl het aantal winstwaarschuwingen sterk toeneemt. De opkomende markten kampen met een afzwakkende groei. Zo laat China een tegenvallende productie-, export- en importontwikkeling zien. Landen als China, Japan en Brazilië willen de economie ondersteunen door te investeren in infrastructuur. De komende twee weken zullen zeven centrale banken van Aziatische landen bijeenkomen, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.