Iedereen had een stabiele rentepolitiek verwacht, maar de economen zijn toch van mening dat de FED ergens in een niet zo verre toekomst haar basistrente gaat verhogen.

Michael Pento, hoofd marktstrategie bij Delta Global Advisors, is echter van mening dat de FED haar monetaire politiek verder moet versoepelen in plaats van een renteverhoging te plannen.

Uiteraard is het onmogelijk om de basisrente nog te verlagen wanneer die al op 0 tot 0,25% staat. Ook het opnieuw inkopen van mortgage-backed securities is volgens Pento geen optie.

Wel zou de FED kunnen stoppen met het betalen van een rentevergoeding op overtollig geld, waardoor de banken weer bereid kunnen worden gevonden om elkaar geld te lenen in plaats op hun kapitaal te blijven zitten.

Maar ook is volgens Pento geen optie, want zo gaan we naar een inflatoinaire recessie/depressie toe. Een korte deflationaire depressie is een noodzakelijk kwaad om door een moeilijke periode heen te komen.

Iedereen had een stabiele rentepolitiek verwacht, maar de economen zijn toch van mening dat de FED ergens in een niet zo verre toekomst haar basistrente gaat verhogen. Michael Pento, hoofd marktstrategie bij Delta Global Advisors, is echter van mening dat de FED haar monetaire politiek verder moet versoepelen in plaats van een renteverhoging te plannen. Uiteraard is het onmogelijk om de basisrente nog te verlagen wanneer die al op 0 tot 0,25% staat. Ook het opnieuw inkopen van mortgage-backed securities is volgens Pento geen optie. Wel zou de FED kunnen stoppen met het betalen van een rentevergoeding op overtollig geld, waardoor de banken weer bereid kunnen worden gevonden om elkaar geld te lenen in plaats op hun kapitaal te blijven zitten. Maar ook is volgens Pento geen optie, want zo gaan we naar een inflatoinaire recessie/depressie toe. Een korte deflationaire depressie is een noodzakelijk kwaad om door een moeilijke periode heen te komen.