De dollar kan namelijk gaan verzwakken, waardoor minstens één andere centrale bank gaat gedwongen worden om een eigen stimuleringsprogramma aan te kondigen om het effect van een sterkere eigen munt te compenseren.

Bank of Japan gouverneur Masaaki Shirakawa kan stimuleringsmaatregelen aankondigen, Bank of England gouverneur Mervyn King kan hezelfde doen.

Bij de Europese Centrale Bank is president Jean-Claude Trichet nog steeds bezig met het inflatiegevaar te bevestigen, maar Trichet zou zijn houding ten opzichte van de euro wel eens kunnen herzien. De emerging markets hebben al actie ondernomen om de stijging van de koersen van hun munten af te remmen.

Dominic Wilson, in New York senior global economist bij Goldman Sachs Group Inc, sluit een kettingreactie niet uit. De verwachte verzwakking van de dollarkoers zal andere landen dwingen om in te grijpen.

De dollar kan namelijk gaan verzwakken, waardoor minstens één andere centrale bank gaat gedwongen worden om een eigen stimuleringsprogramma aan te kondigen om het effect van een sterkere eigen munt te compenseren. Bank of Japan gouverneur Masaaki Shirakawa kan stimuleringsmaatregelen aankondigen, Bank of England gouverneur Mervyn King kan hezelfde doen. Bij de Europese Centrale Bank is president Jean-Claude Trichet nog steeds bezig met het inflatiegevaar te bevestigen, maar Trichet zou zijn houding ten opzichte van de euro wel eens kunnen herzien. De emerging markets hebben al actie ondernomen om de stijging van de koersen van hun munten af te remmen. Dominic Wilson, in New York senior global economist bij Goldman Sachs Group Inc, sluit een kettingreactie niet uit. De verwachte verzwakking van de dollarkoers zal andere landen dwingen om in te grijpen.