Dit zou high yield-obligaties aantrekkelijker maken. Tot dusverre werd deze markt gedomineerd door Amerikaanse uitgevende bedrijven, maar recentelijk neemt de groei ervan in Europa sterker toe.

De rentevooruitzichten zijn voor Europa wat gunstiger dan voor de Verenigde Staten. Daarom is een verschuiving van Amerikaans high yield naar mondiaal high yield aantrekkelijk.

In het licht van geleidelijk verbeterende economische vooruitzichten zijn de faillissementsrisico's van de bedrijven, die high yield-obligaties uitgeven, sterk verminderd, zeker ten opzichte van 2008 toen de grote recessie op het punt van beginnen stond.

Dit zou high yield-obligaties aantrekkelijker maken. Tot dusverre werd deze markt gedomineerd door Amerikaanse uitgevende bedrijven, maar recentelijk neemt de groei ervan in Europa sterker toe. De rentevooruitzichten zijn voor Europa wat gunstiger dan voor de Verenigde Staten. Daarom is een verschuiving van Amerikaans high yield naar mondiaal high yield aantrekkelijk. In het licht van geleidelijk verbeterende economische vooruitzichten zijn de faillissementsrisico's van de bedrijven, die high yield-obligaties uitgeven, sterk verminderd, zeker ten opzichte van 2008 toen de grote recessie op het punt van beginnen stond.