Maar ook de publicatie van de 'minutes' van het Federal Open Market Committee, de vergadering van het comité dat binnen de FED over de rente beslist, slaagde er niet in om de in vuur en vlam te zetten. De Amerikaanse centrale bank gaf namelijk weinig hints over haar tapering-plannen.

De FED kwam te zeggen dat de economie nog altijd zwak is, iets wat de toehoorders niet bepaald als een verrassing in de oren klonk. De evolutie van het BBP in de eerste zes maanden van dit jaar gaf daaromtrent al voldoende duidelijkheid. Het is dus niet duidelijk of de FED nu in september wel of niet zal beginnen te taperen.

Maar ook de publicatie van de 'minutes' van het Federal Open Market Committee, de vergadering van het comité dat binnen de FED over de rente beslist, slaagde er niet in om de in vuur en vlam te zetten. De Amerikaanse centrale bank gaf namelijk weinig hints over haar tapering-plannen. De FED kwam te zeggen dat de economie nog altijd zwak is, iets wat de toehoorders niet bepaald als een verrassing in de oren klonk. De evolutie van het BBP in de eerste zes maanden van dit jaar gaf daaromtrent al voldoende duidelijkheid. Het is dus niet duidelijk of de FED nu in september wel of niet zal beginnen te taperen.