Het goedkoop beschikbaar geld dreigt echter een zeepbel van ongekende afmetingen te doen ontstaan die op langere termijn zowel de toekomstige groei als de return op beleggingen kan hypothekeren. Een mogelijk scenario is datgene waarbij quantative easing plots toch zou werken.

Dan zou blijken dat de Amerikaanse centrale bank haar ruime monetaire politiek te lang zal volhouden. De FED kan in dat geval gedwongen worden om plots op de rem te gaan staan, meer bepaald wanneer de economie en de inflatie zouden reageren op het goedkope geld.

Het goedkoop beschikbaar geld dreigt echter een zeepbel van ongekende afmetingen te doen ontstaan die op langere termijn zowel de toekomstige groei als de return op beleggingen kan hypothekeren. Een mogelijk scenario is datgene waarbij quantative easing plots toch zou werken. Dan zou blijken dat de Amerikaanse centrale bank haar ruime monetaire politiek te lang zal volhouden. De FED kan in dat geval gedwongen worden om plots op de rem te gaan staan, meer bepaald wanneer de economie en de inflatie zouden reageren op het goedkope geld.